🎥 Elise Mertens moest van haar hart een steen maken: "Altijd moeilijk om tegen een andere Belgische te spelen"

🎥 Elise Mertens moest van haar hart een steen maken: "Altijd moeilijk om tegen een andere Belgische te spelen"
Foto: © photonews

Elise Mertens heeft in het Marokkaanse Rabat iets gedaan wat ze nog nooit eerder deed: het opgenomen tegen Kirsten Flipkens, met wie ze naast de baan zo goed overeen komt. Ondanks dat de score duidelijk in haar voordeel was, vond Mertens het toch niet zo eenvoudig.

"Het is altijd moeilijk om tegen een andere Belgische te spelen", geeft ze toen in het interview na afloop van de match. "We zijn goede vrienden naast de baan, we spelen Fed Cup samen. Ik ben wel blij dat ik de overwinning kon behalen en dat ik terug ben in Rabat."

ERVARING HELPT

Daar heeft ze ook goede redenen voor. Vorig jaar won Mertens immers het toernooi. "Het is nooit gemakkelijk om een titel te verdedigen, maar je gaat er altijd voor. Je hebt natuurlijk wel enige zenuwen en die moet je onder controle houden. Mijn ervaring uit het verleden helpt me een beetje en hopelijk geraak ik nog verder."

Dan moet Mertens wel voorbij Ivana Jorovic, een Servische. "Ik heb nog niet echt tegen haar gespeeld. Ik weet dat haar spel vlakke en harde slagen betreft. Ik zal goed moeten bewegen en in de baan moeten stappen", weet onze landgenote nu al.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws