Goffin in de hoek waar de klappen vallen: "Ik heb de indruk dat ik in een fase van wederopbouw zit"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

David Goffin wil zijn tijd nemen voor het zoeken van een nieuwe coach

Goffin in de hoek waar de klappen vallen: "Ik heb de indruk dat ik in een fase van wederopbouw zit"
Foto: © photonews

Het werd ook in Montpellier een verhaal van korte duur voor David Goffin. Onze landgenoot moest roemloos de aftocht blazen tegen de vrij onbekende Filip Krajinovic (ATP 72).

Het tweede reekshoofd verloor meteen zijn eerste match in Montpellier. "Ik maakte te veel fouten", citeerde Sporza Goffin achteraf. "Er waren te veel aspecten van mijn spel die niet goed waren. Zo herinner ik me bijvoorbeeld geen enkele match waarin ik slechter retourneerde."

Al kreeg ook de Serviër pluimen op zijn hoed. "Het was ook Krajinovic die me in de fout dwong, omdat hij de bal beter voelde dan ik en bijna niets miste. Ik moest dus wel dingen proberen om hem uit zijn lood te slaan. Ik ben hier zonder coach, maar ik wist wat ik moest doen. Ik ken alle spelers op het circuit. Mijn gevoel op de baan was vandaag simpelweg niet goed."

Goffin zit in een moeilijke periode. In Doha vloog hij er meteen uit, op de Australian Open was de derde ronde het eindstation. Hij nam daarna ook afscheid van Thierry Van Cleemput. "We zijn uit elkaar gegaan, omdat het het einde van een cyclus was. Ik denk dat ik - op mijn 28e - er nood aan had om iets anders te proberen."

Tijd nemen voor nieuwe coach

Een nieuwe trainer is er nog niet. "Ik neem mijn tijd voor een nieuwe coach. Ik wil iemand vinden die me zal helpen om het maximum uit mijn spel te halen. Maar dat is niet makkelijk. Er speelt veel: de persoonlijkheid, de ervaring, de manier waarop de coach me wil laten werken.. Maar ik maak me niet ongerust."

"Ik heb de indruk dat ik in een fase van wederopbouw zit. Er speelt heel wat in mijn hoofd: die coachhistorie, het vertrouwen terugvinden... Dat is niet evident. Het is duidelijk dat het mij aan vertrouwen ontbreekt, de automatismen moeten terugkeren, de spontaneïteit om het gevecht aan te gaan zonder jezelf vragen te stellen", besluit de Luikenaar. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties