Australisch 'enfant terrible' moet forfait geven voor Rotterdam
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Nick Kyrgios zegt met knieblessure af voor ATP-toernooi van Rotterdam

Australisch 'enfant terrible' moet forfait geven voor Rotterdam

Volgende week vindt in Rotterdam het ABN AMRO World Tennis Tournament plaats. Nick Kyrgios zal er echter niet bij zijn. Hij moet passen door een knieblessure.

Het Australische enfant terrible kampt met een knieblessure en zal er volgende week niet bij zijn in de Nederlandse havenstad. Dankzij het forfait van Kyrgios staat thuisspeler Robin Haase zonder wildcard op de hoofdtabel. Zijn wildcard wordt doorgespeeld aan Tallon Griekspoor.

"Nick Kyrgios heeft afgelopen week zijn knie laten onderzoeken", zegt toernooidirecteur Richard Krajicek. "Hij speelde een dubbelpartij om het herstel te testen, maar dit bleek nog niet voldoende te zijn. Om die reden kan hij ook dit jaar niet in actie komen in Ahoy."

Extra Nederlander

Dankzij die afzegging staat Haase dus zonder wildcard op de hoofdtabel. "Dat is een geluk bij een ongeluk", vervolgt de toernooidirecteur. "Hierdoor kunnen we een extra startbewijs aan een Nederlander geven. Tallon Griekspoor kan daarom voor de derde keer in actie komen. Vorig jaar zorgde hij nog voor een stunt door Stan Wawrinka te verslaan, dus wie weet wat hij dit jaar presteert", is Krajicek hoopvol. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties