David Goffin trekt met realisme naar Australian Open en reageert op nakend afscheid Murray
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

David Goffin vindt nakende afscheid van Murray triestig

David Goffin trekt met realisme naar Australian Open en reageert op nakend afscheid Murray
Foto: © photonews

Nadat hij vroegtijdig een einde maakte aan het vorig seizoen, maakt David Goffin zich nu op voor de Australian Open. In een persbericht aan Belga blijft hij realistisch over zijn kansen in Melbourne. Hij heeft ook gereageerd op het nakende einde van de tennisloopbaan van Andy Murray.

Goffin won in Doha het dubbeltoernooi, maar vloog er in het enkelspel meteen uit. "Ik heb dit seizoen nog maar één officiële enkelmatch gespeeld. Het vertrouwen is niet groot. Ik heb geen hoge verwachtingen voor deze Australian Open. Ik ga proberen om zo ver mogelijk te geraken, maar ik blijf bescheiden."

TRIEST NIEUWS

Intussen is het nieuws van de dag dat Andy Murray door de aanhoudende pijn wil stoppen na Wimbledon, maar evengoed kan Melbourne diens eindstation zijn. "Ik wist niet dat dit zijn laatste toernooi zou kunnen worden. Dit is triest nieuws. Het zou heel jammer zijn als zo'n speler nu al moet stoppen."

LICHAAM HET BELANGRIJKSTE INSTRUMENT

Het nieuws hakte er behoorlijk in bij Goffin. "Nog niet zolang geleden was hij nog nummer één van de wereld en speelde hij schitterend tennis. In ons vak is zorg dragen voor je lichaam enorm belangrijk. Het is ons belangrijkste instrument. Maar soms zegt het lichaam gewoon stop. Dat zal het geval zijn bij hem."

Ook de rest van de tenniswereld reageert emotioneel op een eventueel pensioen van Murray wegens blessurelast. Van overal stromen berichten van steun toe voor de Schot. Ook het hart van Kim Clijsters gaat naar hem uit.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws