Interessante periode breekt aan voor Elise Mertens: "Niet simpel om dat te overtreffen"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Marc De Hous weet dat de eerste weken van 2019 niet eenvoudig worden voor Elise Mertens

Interessante periode breekt aan voor Elise Mertens: "Niet simpel om dat te overtreffen"
Foto: © photonews

2018 was ongetwijfeld het jaar van de grote doorbraak voor Elise Mertens. De jonge Limburgse staat momenteel 12e op de WTA-ranking en klopt dus lichtjes op de poort van de top 10. Marc De Hous weet dat het niet simpel wordt om die poort open te beuken.

Mertens is het seizoen met een nieuwe coach gestart. In de hoop om zo nog meer progressie te maken. "Een nieuwe coach, een nieuw racket, een nieuw statuut als subtopper: er breekt een interessante periode aan voor Elise Mertens", vertelt De Hous in HNB. "Ze moet meteen een pak punten verdedigen die ze twaalf maanden geleden met winst in Hobart en een halve finale op de Australian Open verzameld had."

"Het wordt niet simpel om dat de volgende weken te overtreffen. Niemand van de toppers speelde vorig jaar meer matchen dan Elise. Je zit in een bepaalde flow, met bepaalde ambities en zo dikt de kalender aan."

Minder dubbelen

Al zal Mertens de komende maanden minder dan vorig seizoen op het dubbelcircuit terug te vinden zijn. "Ik vind het alvast heel verstandig dat ze minder zal dubbelen. Zoals ik destijds met Kim gemerkt heb: enkel én dubbel jarenlang combineren eist fysiek en mentaal heel veel", klinkt het. 

"Elise staat nu 12e op de ranking en mikt terecht op een plek bij de top 10. Iemand als Bertens (WTA 9) moet ze toch niet vrezen. Als ze voldoende regelmaat in haar prestaties krijgt, wordt ze dit seizoen na Dominique Monami, Kim Clijsters en Justine Henin de vierde Belgische die zo hoog geraakt. Haar huidige coach David Taylor heeft al ervaring opgedaan met speelsters die in de top tien stonden", weet De Hous. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws