Toch wat verrassend: Yannick Noah passeert Franse nummer één voor start van Davis Cup-finale
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Yannick Noah passeert Franse nummer één Lucas Pouille bij start Davis Cup-finale

Toch wat verrassend: Yannick Noah passeert Franse nummer één voor start van Davis Cup-finale

Dit weekend zijn in de tenniswereld alle ogen gericht op de Davis Cup-finale, die vanaf vrijdag van start gaat. De Franse kapitein Yannick Noah maakte een toch wel verrassende keuze in zijn opstelling.

Zo wordt Lucas Pouille gepasseerd voor de enkelspelen van vrijdag. Toch wel een beetje vreemd, want Pouille is als nummer 32 van de wereld en door het ontbreken van Richard Gasquet de nummer één van het Franse mannentennis. Pouille, een goede vriend van David Goffin, zorgde vorig jaar nog voor het beslissende punt in de finale tegen België. 

Chardy en Tsonga voor de Fransen

Noah kiest op vrijdag wel voor Jérémy Chardy (ATP 40) en Jo-Wilfried Tsonga, door blessures teruggevallen naar de 259e plek op de ATP-ranking. Chardy neemt het op tegen Borna Coric (ATP 12), Tsonga moet dan weer de baan op tegen Marin Cilic (ATP 7). 

Zaterdag komen normaal gezien dubbelspecialisten Pierre-Hugues Herbert en Nicolas Mahut in actie voor de Fransen. Zij nemen het op tegen Ivan Dodig en Mate Pavic. De opstellingen voor zondag zijn nog niet zeker. Wat wel zeker is, is dat Noah na de finale afscheid neemt als kapitein van de Franse Davis Cup-ploeg. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws