Zuid-Afrikaan Anderson geeft slechts één spelletje prijs en veegt de vloer aan met de boosdoener van Federer
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Kevin Anderson laat geen spaander heel van Kei Nishikori en wint ook zijn tweede match op de Masters

Zuid-Afrikaan Anderson geeft slechts één spelletje prijs en veegt de vloer aan met de boosdoener van Federer
Foto: © photonews

Kevin Anderson heeft uitgehaald in zijn tweede wedstrijd op de ATP Finals in Londen. Op het officieuze WK tennis liet de boomlange Zuid-Afrikaan geen spaander heel van Kei Nishikori, die slechts 1 spelletje kon winnen: 6-0 en 6-1.

Kei Nishikori had nochtans vertrouwen getankt na zijn zege tegen Roger Federer in zijn eerste groepswedstrijd. Maar de reus van 2,03 meter uit Zuid-Afrika was méér dan een maatje te groot voor zijn Japanse opponent. 

De 32-jarige Anderson nam de match meteen in handen en liep in geen tijd uit naar 6-0 setwinst. Ook in de tweede set liet de Zuid-Afrikaan er, met dank aan een sterke service, geen gras over groeien. Met 10 aces en een eerste opslagpercentage van 78% kon Nishikori amper weerwerk bieden. 

Toch geen 'double bagel'

Anderson leek op weg naar een double bagel, 6-0 en 6-0, maar zover kwam het dan toch niet. Bij 5-0 in het voordeel van 's werelds nummer 6 kon de Japanner zich op zijn eigen opslag dan toch eens op het scorebord zetten. 

Op zijn eigen opslagspelletje maakte Anderson het af, waardoor er een pijnlijke 6-0 en 6-1 op het bord stond. Vanavond vindt er nog een duel plaats in dezelfde groep. Dominic Thiem en Roger Federer staan na één nederlaag nu al met de rug tegen de muur en bepalen onderling wie er vroegtijdig naar huis moet in Londen. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws