Primeur voor gefrustreerde Federer op de Masters: "Nu wel kwaad"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Roger Federer niet tevreden over de baan na openingsmatch op Masters in Londen

Primeur voor gefrustreerde Federer op de Masters: "Nu wel kwaad"

Voor Roger Federer (ATP 3) is het straks al van moeten op de Masters tennis in Londen. Verliezen tegen Dominic Thiem (ATP 8) is geen optie voor de Zwitser of anders kan hij al vroegtijdig een kruis maken over de halve finales.

Federer ging in zijn openingsmatch tegen Kei Nishikori na 2 sets onderuit. Een primeur - in de negatieve zin dan toch - want Federer verloor op de Masters nog nooit een groepswedstrijd in 2 sets. De FedExpress vond nooit zijn gebruikelijke niveau en kreeg zelfs een waarschuwing van de umpire. Een zeldzaam gegeven bij de immer kalme Federer, die een bal in de tribunes klopte. 

"De scheidsrechter vond dat ik kwaad was", citeert HLN 's werelds nummer 3. "Ik was op dat moment niet kwaad, dat ben ik na mijn verlies nu wel, maar toen op dat moment niet. Maar hij kent me blijkbaar heel goed..."

"Ik voel me wel goed, maar op training was het tot nu toe een zootje"

Ook de baan was niet naar de zin van Federer. "Die speelt duidelijk trager dan in mijn laatste drie toernooien". Dat is voor iedereen wat aanpassen. Ik voel me wel goed, maar op training was het tot nu toe een zootje. Ik heb op Queen's gespeeld, heb hier op de trainingsbaan gestaan en op het centercourt. Het voelde telkens anders aan. We hadden het er allebei moeilijk mee in de eerste set."

Tegen Thiem is het dinsdagavond al van moeten. Of anders dreigt een vroegtijdige uitschakeling. "Ach, ik wist dat dit seizoen nooit zoals het vorige zou worden", aldus Federer. "Degenen die dat dachten droomden een beetje."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws