Wat een domper! Elise Mertens strandt op twee punten van halve finales op B-Masters
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 7 reacties

Julia Goerges houdt Elise Mertens nipt uit halve finales op B-Masters

Wat een domper! Elise Mertens strandt op twee punten van halve finales op B-Masters

Ze heeft er alles aan gedaan, maar het is net niet gelukt. Elise Mertens zit niet bij de laatste vier op de B-Masters in Zhuhai. Twee keer kwam onze landgenote op twee punten van de kwalificatie. Titelverdedigster Goerges bleek met 6-2 en 7-6 (7/5) net iets te sterk.

Na haar indrukwekkende zege tegen Kontaveit moest Mertens nog slechts één set winnen om zich te plaatsen voor de halve finale. Geen evidentie tegen titelverdedigster Goerges, die met de rug tegen de muur het volle pond gaf. De opslag van de Duitse draaide op volle toeren in het wedstrijdbegin. Dat hielp haar om de eerste set met 6-2 te winnen.

Een vroege break bij de start van set twee deed het geloof in een goede afloop aanwakkeren bij Mertens. Hierna werden beide speelsters geregeld op de proef gesteld op de eigen opslag. Ze kwamen er telkens weer door, tot Mertens serveerde voor de set. Ze kwam nochtans 30-15 voor en had dus nog maar twee punten nodig

DRIE MATCHBALLEN GERED

Even later was het breakpunt tegen en kreeg ze een forehand winner om de oren. De Duitse stoomde door en kreeg drie matchballen, maar Mertens werkte ze één voor één vakkundig weg. Onder meer dankzij aanvallend tennis en een uitstekende volley.

OOK IN TIEBREAK NET NIET

Een spannende tiebreak beslist over eindwinst in de roze groep. Bij 5-5 was Mertens opnieuw twee punen verwijderd van een plek bij de laatste vier. Goerges dwong aan het net echter een vierde matchbal af en maakte het deze keer wel af dankzij een puike backhand langs de lijn.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws