Kyle Edmund klopt Gaël Monfils in finale European Open en heeft zo primeur beet
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 10 reacties

Kyle Edmund wint de European Open in Antwerpen en heeft eerste toernooizege op ATP-circuit beet

Kyle Edmund klopt Gaël Monfils in finale European Open en heeft zo primeur beet
Foto: © photonews

Kyle Edmund is de eindwinnaar geworden van de European Open. De Britse nummer 15 van de wereld was na een beklijvende en mooie finale in drie sets te sterk voor de Fransman Gaël Monfils. Voor Edmund is het zijn eerste toernooizege op ATP-niveau.

Met Gael Monfils en Kyle Edmund kreeg de European Open in Antwerpen een mooie finale tussen de nummer 38 en 15 van de wereld. Maar het was Monfils, twee jaar geleden nog de nummer 6 van de wereld, die de beste start nam en de eerste set met 6-3 pakte.

De tweede set was spannender en draaide uit op een tiebreak. Daarin was de Brit duidelijk sterker dan zijn Franse opponent, 6-7 (2/7). Een derde set moest voor de beslissing zorgen in Antwerpen. 

Derde set

Het ging daarin gelijk op tussen beide spelers. Vooral Monfils werkte zijn eigen opslagspelletjes door een sterke service met gemak af. Bij 4-4 en een 15-40 achterstand op zijn eigen service was het even spannend voor Monfils, maar hij werkte twee breakpunten weg. Beide spelers hadden het laatste woord op hun eigen opslag en opnieuw een tiebreak moest over toernooiwinst bepalen. 

Daarin pakte Edmund een mini-break en bij 6/4 waren de eerste matchballen een feit. De eerste was meteen de goede voor Edmund, die het met een knappe winner afmaakte en zo het eerste toernooi uit zijn carrière heeft gewonnen. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws