European Open wil absolute topper naar Antwerpen halen
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

European Open hoopt op de komst van Andy Murray of Stanislas Wawrinka

European Open wil absolute topper naar Antwerpen halen
Foto: © photonews

Van 15 tot 21 oktober staat in Antwerpen een nieuwe editie van de European Open op het programma. David Goffin is één van de mannen om naar uit te kijken, al mikt de toernooiorganisatie op nog een andere topper.

David Goffin (ATP 11) is voorlopig de hoogst genoteerde speler, maar de Luikenaar krijgt het gezelschap van ex-winnaars Richard Gasquet (ATP 24) en Jo-Wilfried Tsonga (ATP 73). Ook Diego Schwartzman (ATP 14), Kyle Edmund (ATP 16) en Gaël Monfils (ATP 42) zijn in Antwerpen van de partij. 

"We zijn erg tevreden dat we dit jaar opnieuw tennis van wereldniveau naar Antwerpen kunnen halen. Deze editie wordt ongetwijfeld de beste ooit", aldus toernooidirecteur en ex-prof Dick Norman bij de voorstelling

Bemelmans wildcard

Belgische nummer twee Ruben Bemelmans (ATP 109), vorig jaar nog halvefinalist, krijgt een wildcard voor het toernooi. De jonge Zizou Bergs (ATP 403) krijgt dan weer een wildcard voor de kwalificaties. 

"We houden nog twee wildcards voor de hoofdtableau achter de hand om eventueel aan een topper te geven die op het laatste moment wil komen omdat hij nog punten zoekt voor een deelname aan de Masters of misschien geblesseerd is geweest en nog wat matchen wil spelen", citeert HLN Norman. Er wordt dan vooral gedacht aan ex-nummer één Andy Murray en Stan Wawrinka. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws