Voormalige nummer 1 in het dubbelspel 6 maanden geschorst omdat ze op Wimbledon eigen dubbelpartner Alison Van Uytvanck wilde omkopen
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties

Shuai Peng een half jaar geschorst omdat ze eigen dubbelpartner Alison Van Uytvanck probeerde om te kopen

Voormalige nummer 1 in het dubbelspel 6 maanden geschorst omdat ze op Wimbledon eigen dubbelpartner Alison Van Uytvanck wilde omkopen
Foto: © photonews

De Tennis Integrity Unit (TIU) is niet mals geweest voor de Chinese Shuai Peng, de voormalige nummer één in het dubbelspel bij de vrouwen. Peng moet 6 maanden langs de kant toekijken omdat ze ... Alison Van Uytvanck wilde omkopen.

Het incident dateert van Wimbledon 2017. Peng speelde het dubbelspel in Londen aan de zijde van onze landgenote Alison Van Uytvanck. Maar Peng probeerde 'Ali' te dwingen om op te geven in het dubbelspel. Dat deed ze door de Vlaams-Brabantse een premie te beloven. Van Uytvanck ging daar niet op in, maar daarna nam het duo toch niet meer deel aan het dubbelspel. 

De zaak kwam voor de TIU en die schorste Peng nu voor 6 maanden. Bovendien moet ze ook een boete van 10.000 dollar, waarvan 5.000 met uitstel, betalen. Ook haar Franse coach Bertrand Perret wordt voor drie maanden geschorst. 

Ex-nummer één

Peng is niet zomaar iemand. Ze stond in 2011 nog 14e op de WTA-ranking en was in 2014 zelfs de nummer één van het dubbelspel. Dat na onder meer winst in het dubbelspel van Wimbledon en Roland Garros. Momenteel staat ze in het enkelspel op een 80e plek, in het dubbel bekampt ze de 20e positie van de wereld. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws