Primeur voor Alison Van Uytvanck: "Een mooie beloning, maar daar ben ik niet te veel mee bezig"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Alison Van Uytvanck komt na Wimbledon voor het eerst in de top 40 terecht

Primeur voor Alison Van Uytvanck: "Een mooie beloning, maar daar ben ik niet te veel mee bezig"

Na de eerste (gewonnen) set zag het er even goed uit voor Alison Van Uytvanck tegen Daria Kasatkina, maar uiteindelijk trok onze landgenote aan het kortste eind. Ondanks die uitschakeling zijn er toch heel wat positieve punten.

Van Uytvanck kende een topweek in Londen met onder meer winst tegen Garbine Muguruza. "Ik ga steeds beter om met de druk op grandslams", vertelt ze bij Sporza. "ik geloof meer in mezelf en heb meer vertrouwen. Mijn tennis was ook agressiever, daar moeten we naartoe."

Zege tegen Muguruza

Daar hebben we aan gewerkt en het is leuk als je daarvan de resultaten ziet door goede wedstrijden te spelen en overwinningen te boeken. De wedstrijd tegen Muguruza blijft één van mijn mooiste overwinningen ooit. Dat neemt niemand mij nog af."

Met als extraatje: een plek in de top 40 van de wereld. "Dat is een mooie beloning, maar ik probeer daar niet te veel mee bezig te zijn. Ik wil goed blijven werken en stappen zetten naar de top 20. Ik ga proberen om dit niveau en deze stijl mee te nemen naar de Amerikaanse tournee.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws