Straffe Ruben Bemelmans bezorgt nummer 10 van de wereld zware kopzorgen, maar moet duel donderdag afwerken
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties

Ruben Bemelmans kan in tweede ronde op Wimbledon niet stunten tegen John Isner

Straffe Ruben Bemelmans bezorgt nummer 10 van de wereld zware kopzorgen, maar moet duel donderdag afwerken

Ruben Bemelmans is aan een knappe partij bezig tegen de Amerikaan John Isner. Beide spelers moesten bij een 2-2 tussenstand in sets hun partij wel staken na een regenbui in Londen.

Was hij onder de indruk van de nummer 10 van de wereld? Ruben Bemelmans had het in de openingsset niet onder de markt tegen de boomlange John Insner. Na drie gewonnen kwalificatiematchen en winst in de eerste ronde was dit natuurlijk een grote test. Het volg was een pijnlijke 6-1 pandoering. 

In de tweede set deed de Limburger meer mee, maar toch maakte Isner op bepaalde momenten het verschil: 6-4. 

Tiebreak

In de derde set hielden beide spelers hun opslagspelletjes thuis. Bemelmans speelde goed mee en sleepte een tiebreak uit de brand. Daarin liep Isner al snel uit naar een 3-0 bonus, die hij wel nog uit handen gaf. Bemelmans keerde terug en kreeg bij 6/7 een setbal die hij benutte. 

Bemelmans tankte heel wat vertrouwen door die gewonnen set en pakte ook zowaar de vierde set, opnieuw na een tiebreak. Isner en Bemelmans begonnen aan een 5e set, maar het weer gooide roet in het eten. Na een 4-3 voorsprong in het voordeel van onze landgenoot moesten beide spelers gaan schuilen. Donderdag wordt de partij afgewerkt. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws