Ex-tennisser Filip Dewulf weet waarom het de afgelopen maanden niet loopt bij David Goffin
Redactie
| 4 reacties

Filip Dewulf weet dat het lichaam en hoofd van David Goffin even er genoeg van heeft

Ex-tennisser Filip Dewulf weet waarom het de afgelopen maanden niet loopt bij David Goffin
Foto: © photonews

Het is tot dusver nog niet het seizoen van David Goffin. Momenteel staat hij nog in de top 10 van het mannentennis, maar een uitschieter was er in 2018 nog niet. Ex-tennisser en analist Filip Dewulf zoekt een verklaring.

Dewulf weet dat bij Goffin alles moet meezitten om topresultaten te halen. "Goffin is een fijn afgestelde machine waarin niets mis mag lopen opdat hij optimaal presteert", vertelt hij in HLN. "De voorbije twee à drie jaar slaagde hij daar wonderwel in - zie zijn plaats in de top tien en finales op de Masters en in de Davis Cup - maar ondertussen zit er wat sleet op het mechanisme."

Dat heeft ook met de fysieke ongemakken te maken. "Technische problemen - een voetblessure vorig jaar, een oogletsel dit seizoen - vroegen om grote inspanningen om herstellingswerken uit te voeren en dat zorgde dan weer voor schade aan het computergedeelte. Het hoofd heeft er genoeg van", weet Dewulf. 

'Potentiële grandslamwinnaar'

"De slijtage en het energieverlies hebben samen met de druk en de verwachtingen - begin dit jaar werd Goffin zelfs door internationale analisten nog naar voren geschoven als een potentiële grandslamwinnaar - voor een kleine kortsluiting gezorgd."

Een rustpauze kan soelaas bieden. "Goffin heeft even geen zin meer om zich 110 procent te smijten. Op training klopt hij nog alle toppers, maar als het om de knikkers gaat, het competitie-element erbij komt, kan hij zich niet meer pushen naar die extra procentjes", besluit de ex-tennisser. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws