"David is David niet meer, misschien moeten we psychologische hulp inschakelen"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 14 reacties

Thierry Van Cleemput denkt aan psychologische hulp voor David Goffin

"David is David niet meer, misschien moeten we psychologische hulp inschakelen"
Foto: © photonews

David Goffin is aan enkele moeilijke weken - en misschien wel maanden - bezig. Coach Thierry Van Cleemput herkent zijn poulain momenteel niet meer.

Goffin werd in de eerste ronde van Wimbledon al pijnlijk uitgeschakeld. "David is David niet op dit ogenblik", aldus zijn trainer in HLN. "Hij is een paard dat niet over de horde wil. Zijn voetblessure vorig jaar was heel energievretend, dat mag je niet onderschatten. Ook dit jaar ging het met horten en stoten, een moeilijke aanloop en dan dat letsel aan zijn oog. Het is duidelijk dat David nu even zonder tennis moet."

'Goffin competitief krijgen'

Er is dus werk aan de winkel voor zijn entourage. "Ik moet hem weer competitief krijgen", zegt Van Cleemput, die vond dat er niks scheelde met de voorbereiding van Goffin op Wimbledon. "Eerst rust nemen, analyseren en een strategie opstellen. Daarbij mag niets over het hoofd gezien worden. Dit gaat niet over een blessure of een vertrouwenscrisis,hé."

"Misschien moeten we een lange break nemen zodat hij weer honger krijgt ofwel een sportpsycholoog inschakelen. Ik kan mezelf ook in vraag stellen: we werken al lang samen, misschien heeft hij nood aan iets anders om een boost te krijgen. Hij moet alleszins weer zin krijgen om te tennissen", besluit Van Cleemput. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws