Spijtig nieuws voor de Britse fans van Roland Garros-winnaar Rafael Nadal
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties

Rafael Nadal geeft verstek voor het grastoernooi van Queens

Spijtig nieuws voor de Britse fans van Roland Garros-winnaar Rafael Nadal
Foto: © photonews

Rafael Nadal voegde vorige zondag een 11e eindzege op Roland Garros toe aan zijn palmares. Normaal gezien kwam hij vanaf maandag in actie op het gras van Queens, maar door vermoeidheid geeft hij verstek voor het Britse toernooi.

Rafael Nadal heeft er een drukke maar succesvolle periode op gravel opzitten. Nadal speelde liefst 27 matchen op gravel en won een 11e keer in Parijs. Daarom wil de Spaanse nummer één van de wereld extra recupereren met het oog op Wimbledon en past hij voor Queens. In 2008 veroverde Nadal de treble Roland Garros-Queens-Wimbledon. Dat zit er dit jaar dus niet in.

'Excuses aan organisators en fans'

"Queens is een geweldig toernooi. Ik houd er leuke herinneringen aan over na mijn titel in 2008. Ik wilde graag terugkeren dit jaar, maar het was een erg lang gravelseizoen met geweldige resultaten. Ik wil mijn excuses aanbieden aan de organisators en de fans die mij wilden zien spelen. Maar ik moet luisteren naar mijn lichaam."

Wie er wel bij zijn, zijn Andy Murray (terugkerend uit blessure), Novak Djokovic, die enkele dagen geleden een wildcard voor het toernooi aanvaardde, Juan Martin Del Potro, Stan Wawrinka, Marin Cilic en Grigor Dimitrov. Ondanks het ontbreken van 'Rafa' is er dus nog steeds een indrukwekkend deelnemersveld in Queens. 

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws