Kirsten Flipkens maakt bekend wanneer ze uiterlijk een punt achter haar carriĆØre zal zetten
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties

Kirsten Flipkens zal maximaal nog tot 2020 tennissen

Kirsten Flipkens maakt bekend wanneer ze uiterlijk een punt achter haar carriĆØre zal zetten
Foto: © photonews

Kirsten Flipkens is ondertussen toe aan haar 11e deelname aan het WTA-toernooi van Rosmalen. Eigenlijk een thuistoernooi, omdat 'Flipper' na elke match in eigen bed kan slapen. Na 15 jaar bij de profs begint de Molse wel aan haar pensioen te denken.

Flipkens vierde in januari haar 32e verjaardag. Ze voelt zich al af en toe oud op het circuit. "Dat meisje tegen wie ik vandaag speelde, was maar 19", vertelt ze in HLN. "Zo'n match win ik op ervaring. Dat is ook telkens weer een uitdaging voor mij, hè. Er zijn niet veel speelsters meer die ouder zijn dan mij."

Nog 2 jaar

En dus denkt onze landgenote al grondig na over haar toekomst. "Zoals ik het nu aanvoel, tennis ik nog maximaal twee jaar. Dan heb ik nog drie Wimbledons voor de boeg en 2020 is een mooi getal. De Olympische Spelen (2020) zou ook leuk zijn. Ik loop een beetje vooruit op de feiten, maar ik begin gewoon andere interesses te krijgen en nieuwe uitdagingen op te zoeken."

En dan denkt Flipkens vooral aan de fiets. "Fietsen is een passie voor mij en ik denk er dan ook over na om na mijn carrière de Roc du Maroc, Cape Epic of de Crocodile Trophy mee te doen", besluit ze. 

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws