Alison Van Uytvanck heeft het over pesterijen van vroeger én komt uit de kast
Redactie
| 9 reacties

Alison Van Uytvanck kreeg vroeger met pesterijen te maken en heeft een relatie met een vrouw

Alison Van Uytvanck heeft het over pesterijen van vroeger én komt uit de kast
Foto: © photonews

Voor Alison Van Uytvanck breken er mooie tijden aan. Na haar derde toernooititel op het WTA-circuit staat ze opnieuw in de top 50 van de wereld. En bovendien had ze nog een nieuwtje, want Van Uytvanck heeft een vriendin.

'Ali' kreeg de afgelopen jaren het eticket dat ze mentaal te broos was. Dat komt volgens de Vlaams-Brabantse door pesterijen op school vroeger. "Doe het maar als 11-jarige pagadder, voor jezelf opkomen. Dat doe je niet en dus kruip je in een hoekje en scherm je jezelf af", vertelt ze bij Sporza. "Op den duur was het moeilijk om iets positiefs in jezelf te zien. Maar het heeft mij ook sterk gemaakt. Ik stap nu zelf af op kleine kindjes en zeg: 'Geen pesterijen hier!'"

"Ik heb de pesters bewezen: ik kan het wél en jullie zijn er nooit geraakt. Die zullen mij nu ook wel volgen en dat zal pijn doen bij hen. Maar ze moeten maar eens denken hoeveel pijn ik vroeger heb geleden", benadrukt ze. 

"Niemand moet zich verantwoorden waarom hij of zij lesbisch of homo is"

Ook op privé-vlak gaat het goed voor Van Uytvanck. Ze is uit de kast gekomen en heeft een vriendin. "Ik ben er gelukkiger van geworden. Binnenkort gaan we samenwonen. We voelen ons supergoed en zijn samen supergelukkig. Dat willen we aan de buitenwereld tonen."

"Niemand moet zich verantwoorden waarom hij of zij lesbisch of homo is. Het is geen ziekte. We stoppen het niet meer onder stoelen of banken en worden ook thuis geaccepteerd. Dat geeft ons een goed gevoel", besluit ze. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws