Legende Federer voor een 9e? "Ik kan het natuurlijk niet garanderen"

Redactie
| 2 reacties
Legende Federer voor een 9e? "Ik kan het natuurlijk niet garanderen"

Roger Federer heeft zijn pauze van enkele weken - hij paste voor het gravelseizoen - goed verteerd. De Zwitser pakte zondag zijn 8e zege op Wimbledon en doet zo beter dan icoon Pete Sampras. En dat zonder setverlies.

"Ik wist niet of ik hier nog ooit zou staan na wat er vorig jaar gebeurd is en na mijn verloren finales tegen Novak Djokovic in 2014 en 2015", aldus Federer. "Maar om nu het toernooi te winnen zonder setverlies, is magisch. Het is onwaarschijnlijk dat ik nog zo'n hoogtepunt kan meemaken. Als je er maar in gelooft en durft te dromen, dan kan je veel bereiken in het leven."

Voor Federer was het zijn achtste eindzege, een record. "Het betekent echt veel voor mij om geschiedenis te kunnen schrijven op Wimbledon", citeert HLN de Zwitser. "Dit zal immers altijd mijn favoriete toernooi blijven. Toen ik hier in 2001 tegen Pete Sampras won, kon ik mij dit allemaal niet inbeelden. Ik kon het me zelfs niet voorstellen dat ooit iemand naar acht titels zou mikken."

2018?

"Maar het is een lange en zware weg geweest en ik kan niet wachten om een jaar lang van het gevoel te genieten dat ik de Wimbledon-kampioen ben", vervolgt Federer, die volgend jaar hoopt om een gooi naar een 9e eindzege te doen. "Het staat in mijn plannen om hier volgend jaar terug te komen, maar ik kan het natuurlijk niet garanderen. Ik hoop alleszins dat ik mijn titel kan verdedigen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws