Tweevoudig grandslamwinnares haalt op haar 34ste nog eens beste niveau en treft Madison Keys in finale

Tweevoudig grandslamwinnares haalt op haar 34ste nog eens beste niveau en treft Madison Keys in finale

Bij de mannen heeft David Goffin de finale bereikt, maar ook het vrouwentoernooi in Cincinnati zorgt voor een bijzonder verhaal. Svetlana Kuznetsova lijkt weer helemaal te herleven en houdt Barty uit de finale. Ook de andere finaliste heeft al de scalp van een topper te pakken.

Kuznetsova is een voormalig nummer twee van de wereld en won de US Open in 2004 en Roland Garros in 2009. Inmiddels zijn we wel tien jaar verder en ligt haar beste periode al lang achter haar. Dat leek alvast zo, maar in Cincinnati is de Russische goed op dreef. 

Sloane Stephens en Karolina Pliskova gingen al voor de bijl en Ashleigh Barty was hetzelfde lot beschoren. De Australische won wel de eerste twee spelletjes, maar nadien gingen liefst acht games op rij naar Kuznetsova. Die zat zo in een uitstekend uitgangspositie en wist deze ook om te zetten. De veterane won met 6-2 en 6-4.

OOK HALEP-KILLER NAAR FINALE

Haar tegenstandster in de finale is Madison Keys, die ook al enkele knappe zeges wist te boeken tegen onder meer Garbiñe Muguruza, Simona Halep en Venus Williams. Ook Sofia Kenin was niet tegen Keys opgewassen. Die maakte tegen haar landgenote in de eerste set aan het einde het verschil en zette in set twee een scheve situatie recht. Zo werd het 7-5 en 6-4.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws