Nadal kijkt toch enigszins bezorgd komende maanden tegemoet: "Kan gevaarlijk zijn voor het lichaam"

Nadal kijkt toch enigszins bezorgd komende maanden tegemoet: "Kan gevaarlijk zijn voor het lichaam"
Foto: © photonews

Op Wimbledon strandde Rafael Nadal in de halve finales, maar op de US Open later deze maand is er nog altijd een kans om dit jaar een grandslamtitel mee te pikken. Een goede voorbereiding op hardcourt is dan wel aangewezen. Al wil Nadal zijn lichaam niet te zaar laten afzien.

Nadal is de grote favoriet op het ATP-toernooi van Montreal, want de Spanjaard is als enige van de Grote Drie aanwezig in Canada. Geen Djokovic of Federer dus. "Ik kan er niet over zitten nadenken of ze hier nu zijn of niet", zegt Nadal aan Times of India. "Tennis is trouwens meer dan slechts enkele spelers. Ik zou hen toch pas tegenkomen in de halve finale of finale, het is dus niet waard om erover te piekeren."

De Serviër en de Zwitser komen wel op de baan in Cincinatti. Nadal twijfelt nog of hij daar zou meedoen. "Cincinatti is nog altijd een optie", klinkt het toch met enige twijfel. Dat heeft veel te maken met de ondergrond waar op gespeeld gaat worden: hardcourt.

LASTIGER OP HARDCOURT

"Het is lastiger om op cement te spelen dan op gras of gravel. Dit is de enige sport waarin je op regelmatige basis op zo'n zware ondergrond speelt. Dit kan gevaarlijk zijn voor het lichaam", vreest het nummer twee van de wereld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws