Coach van Goffin heeft concrete wens om diens spel te ontwikkelen en denkt dat zijn pupil moeilijk te kloppen is

Coach van Goffin heeft concrete wens om diens spel te ontwikkelen en denkt dat zijn pupil moeilijk te kloppen is
Foto: © photonews

We schrijven 19 januari 2019. David Goffin verliest in drie sets in de derde ronde van de Australian Open in drie sets van Daniil Medvedev. Wat volgt is een hele moeilijke periode. Maar inmiddels ziet de wereld er weer heel anders uit. Goffin krijgt op Wimbledon een kans op revanche.

Ook zijn coach Thomas Johansson ziet hem weer een beter niveau halen. "De regelmaat is terug en dat is één van Davids grootste kwaliteiten", zegt de Zweed in Het Laatste Nieuws. "We hebben nog enkele toernooien nodig en dan staat hij weer helemaal op automatische piloot."

MEER NAAR HET NET

Johansson is vastbesloten het spel van Goffin nog meer te ontwikkelen. Het potentieel voor een meer aanvallende aanpak is immers aanwezig. "Ik zou hem persoonlijk graag nog wat meer naar het net zien komen. Want zoals hij nu de tegenstander van het kastje naar de muur stuurt, krijgt hij bijna nooit een moeilijke volley maar bijna  altijd een makkelijke."

Maar dat zal voor de lange termijn zijn. Op korte termijn is het eerste doel om voorbij Medvedev te geraken en zich te plaatsen voor de achtste finales. "Medvedev wordt een zeer taaie klant. Maar we weten allebei dat als David zijn niveau haalt, de jongens heel goed zullen moeten zijn om hem te verslaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws