Trekt nieuwe kampioene de goede lijn door op toernooi dat haar nog beter moet liggen?

Trekt nieuwe kampioene de goede lijn door op toernooi dat haar nog beter moet liggen?
Foto: © photonews

In het dames enkelspel lijkt het ook op Wimbledon een bijzonder open strijd te gaan worden, al kan er niet naast dé speelster van het moment gekeken worden. Ashleigh Barty won Roland Garros, werd de nieuwe nummer één van de wereld en heeft alle wapens om ook Wimbledon te winnen.

ASHLEIGH BARTY

Na haar eindzege op Roland Garros was de Australische ook oppermachtig op het toernooi van Birmingham. Haar speelstijl moet op gras ook in principe nog beter tot uiting komen dan op gravel. Met haar stevige opslag en handigheid tijdens de rally kan ze menig speelster tot wanhoop drijven. Komt er meteen een tweede grandslamtitel op rij aan?

KAROLINA PLISKOVA

Het nummer drie van de wereld is tevens een kandidaat-winnares. Pliskova verloor van haar zus in Birmingham, maar walste over alles en iedereen in Eastbourne. Ook de Tsjechische heeft dus een voorbereidingstoernooi op haar naam staan. Als haar opslag doorkomt en ze haar groundstrokes in stelling kan brengen, kunnen weinigen haar aan. Moet wel vermijden dat tegenstandsters haar aan het lopen zetten.

KIKI BERTENS

Het is niet simpel om in het brede veld bij de dames er drie favorieten uit te pikken, maar dat ze maar rekening houden met Kiki Bertens. De Nederlandse is ondertussen zo'n allrounder geworden en zal vastberaden zijn om haar gemiste kans vanop Roland Garros, waar iedereen haar zag meedingen naar eindwinst, goed te maken op het heilige gras.

WAT MET DE BELGEN?

Bij de Belgische dames is het eigenlijk vooral uitkijken naar Kirsten Flipkens, die zich op deze ondergrond steeds als een vis in het water voelt en zeker op het toernooi waar ze in 2013 de halve finales bereikte. Flipkens begint zich wel stilaan meer toe te leggen op het dubbelspel dan op het enkelspel. Uitkijken hoe dat uitpakt.

ONZE STERREN:

*** Ashleigh Barty
** Karolina Pliskova
* Kiki Bertens -  Simona Halep - Angelique Kerber - Petra Kvitova - Naomi Osaka - Serena Williams

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws