Kazachse herhaalt stunt van anderhalve week geleden en stuurt Naomi Osaka al huiswaarts

Kazachse herhaalt stunt van anderhalve week geleden en stuurt Naomi Osaka al huiswaarts
Foto: © photonews

Nog voor het einde van de eerste dag is de eerste grote verrassing op Wimbledon een feit. Nummer twee van de wereld Naomi Osaka ligt er al uit in het dames enkelspel. De Japanse won in 2018 de US Open en dit jaar de Australian Open, maar is sinds het gravelseizoen op de sukkel.

Ook op het gras is het dus niet tot een kentering gekomen. Op twintig juni verloor Osaka in Birmingham al van Yulia Putintseva. En wie was haar tegenstandster in de eerste ronde op Wimbledon? Juist, Putintseva. Osaka was dus een gewaarschuwde vrouw.

PUTINTSEVA STAAT ER IN DE TIEBREAK

De boodschap leek aanvankelijk wel aangekomen, want Osaka liep 1-3 uit. Ze moest haar opponente echter onmiddellijk langszij laten komen en van dan af leek een tiebreak in een erg spannende eerste set onvermijdelijk. Bij 3-3 won Putintseva drie punten op rij en dat was bepalend voor de uitkomst van de set.

Osaka had het in de tweede set moeilijker op haar eigen service. De eerste twee opslagbeurten hield ze nog wel stand, maar nadien begaf ze alsnog. Vier spelletjes later was haar lot al bezegeld met 7-6 (7/4) en 6-2. De tweevoudig grandslamkampioene mag meteen haar koffers pakken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws