Elise Mertens klopt nummer 16 van de wereld en mag naar de achtste finales in Eastbourne

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Elise Mertens klopt nummer 16 van de wereld en mag naar de achtste finales in Eastbourne
Foto: © photonews

Elise Mertens heeft de achtste finales bereikt op het WTA-toernooi van Eastbourne. Op het Engelse gras ging het Tsjechische toptalent Markéta Vondroušová (WTA 16) na drie sets voor de bijl.

Elise Mertens (WTA 21) nam een furieuze start en liep al snel uit naar een comfortabele 4-0 voorsprong tegen het 13e reekshoofd in Eastbourne. De Limburgse kwam nooit meer in de problemen en ging zelfs nog een derde keer door de opslag van de Tsjechische. Het zorgde voor zware 6-1 cijfers in de openingsset. 

Breakfestival in tweede set

De tweede set begon met een afknapper, want het was Vondroušová die al snel een break vasthad tegen de leading lady van het Belgische vrouwentennis. Mertens knokte terug, maar na een waar breakfestival ging de tweede set met 5-7 naar Vondroušová. 

De Limburgse liet de moed niet zakken en nam op haar beurt opnieuw een voorsprong in de beslissende set. Mertens kwam 3-0 voor en liet het 19-jarige toptalent niet meer in de wedstrijd komen. Ze pakte de slotset met 6-2 en heeft zo haar ticket voor de achtste finales in Eastbourne beet. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws