Novak Djokovic zet tweemaal orde op zaken en houdt Federer-killer uit finale

Een felle strijd van twee uur en meer dan twintig minuten heeft de eerste finalist op het ATP-toernooi van Madrid aangeduid. Dominic Thiem had op zijn weg naar de halve finales Roger Federer uitgeschakeld, maar Novak Djokovic was na twee tiebreaks toch een tikkeltje te sterk.

Het was dus wel een zeer felbevochten wedstrijd, want Thiem begon uitstekend. Het nummer vijf van de wereld kwam 1-3 voor, maar moest die bonus ook meteen weer inleveren. Djokovic keek in het negende game nog tegen twee breakpunten aan. De Serviër bleef overeind en trok overtuigend aan het langste eind in de tiebreak.

OPNIEUW SNELLE REBREAK

In het begin van set twee ging Thiem opnieuw de druk opvoeren en dat loonde in het zesde spelletje. Djokovic was dus alweer op achtervolgen aangewezen. Opnieuw was een snelle rebreak cruciaal. Van 2-4 ging het naar 4-4. Eventjes later mocht Djokovic zelfs serveren voor de wedstrijd. Toen lukte het nog niet om het al af te maken.

Daar slaagde Djokovic wel in tijdens de tweede tiebreak uit de wedstrijd. Vanaf 2-3 even een tandje bijsteken en de overwinning was een feit met 7-6 (7/2) en 7-6 (7/4). In de finale zal Rafael Nadal of Stefanos Tsitsipas de tegenstander zijn.