Anticlimax: halve finale om van te dromen komt er niet, Federer krijgt vrijgeleide naar finale tegen Thiem

Anticlimax: halve finale om van te dromen komt er niet, Federer krijgt vrijgeleide naar finale tegen Thiem

Het publiek in Indian Wells was al aan het watertanden: het zou de 39ste onderlinge ontmoeting te zien krijgen tussen Roger Federer en Rafael Nadal. Dat ging echter niet door: Nadal gaf verstek wegens een knieblessure. In de finale neemt Federer het op tegen Dominic Thiem.

Federer - Nadal, uiteraard was dat een droomaffiche in de halve finales. Een zoveelste knieblessure voor de Spanjaard verbrodde het feestje.."Ik voelde dat mijn knie niet in die mate in orde was opdat ik op niveau zou kunnen spelen", verklaarde Nadal achteraf op een persconferentie. Het zij zo.

Er werd uiteraard nog wel een andere halve finale gespeeld. Thiem en Raonic boden het publiek wel liefst twee uur en een half spektakel. Beide spelers gaven mekaar geen duimbreed toe en pas in de derde set viel de enige break uit de partij te noteren.

ENIGE BREAK BESLISSEND

Op dat moment hadden zowel Thiem als Raonic al een set gewonnen in een tiebreak. Thiem nam de eerste voor zijn rekening, Raonic de tweede. Bij 2-2 in set drie ging de Oostenrijker dan toch door de opslag van de Canadees. Het was meteen beslissend: Thiem won de partij 7-6 (7/3), 6-7 (3/7) en 6-4.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws