Mestach wenst Murray het beste en is blij met Belgische comeback: "Een krijger op het veld"

Mestach wenst Murray het beste en is blij met Belgische comeback: "Een krijger op het veld"
Foto: © photonews

An-Sophie Mestach waagt zich ook aan een analyse van de eerste week van het mannentoernooi op de Australian Open. Het voornaamste thema komt eigenlijk van voor aanvang van het toernooi met het naderende afscheid van Murray. Voorts is er nog de comeback van Darcis en de exits van Goffin en Federer.

"Het is heel jammer voor hem", leeft Mestach mee met Murray. "Het is leuker om op eigen tempo te kunnen stoppen. Als je met die blessures zit, is daar weinig tegen in te brengen. Ik hoop zoals iedereen dat hij Wimbledon nog kan halen. Je ziet dat hij enorm veel last heeft. Het is ook geen schande om in vijf sets te verliezen van Bautista Agut, die nog altijd in het toernooi zit."

Wie ook zijn deel van de blessurelast gekregen heeft, is Steve Darcis. Die stond er weer op de Australian Open. "Zijn begin van het seizoen is heel goed geweest. Het is ongelooflijk dat hij na zoveel keer na een blessure kan terugkeren. Hij is echt een krijger op het veld. In de eerste ronde trof hij Coric, die jongen speelt zo'n goed tennis. Om tegen hem een best-of five te winnen... Dat het dan eindigt, is een logisch verhaal."

Ik hoop dat David Goffin zijn draai vind 

An-Sophie Mestach

Eindigen deed het voor David Goffin in de derde ronde. "David heeft ook gesukkeld met die elleboog. Medvedev is een boom van een kerel met een ongelooflijk goeie service. De ene keer zal hij van hem winnen en de andere keer zal hij van hem verliezen." Er is nu ook die breuk tussen Goffin en Thierry Van Cleemput. "Ze hebben heel lang samengewerkt en samen mooie dingen bereikt. Ik hoop dat David zijn draai vind."

De grootste verrassing tot dusver is de uitschakeling van Roger Federer. De Griekse wonderboy Stefanos Tsitsipas kende tegen hem een superdag en won voor de vierde keer op rij een viersetter.. "Ik vond het heel knap van die jonge gast, nog altijd maar twintig jaar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws