Elise Mertens stoot door naar de halve finale op de Australian Open!

Elise Mertens stoot door naar de halve finale op de Australian Open!

Elise Mertens stond afgelopen nacht voor de eerste keer in haar carrière in de kwartfinale van een Grand Slam. Tegenstandster was de Oekraïense Elina Svitolina, het vierde reekshoofd.

Elise Mertens begon uitstekend aan haar partij tegen Svitolina. Na een weliswaar moeilijk tweede spelletje, waarbij ze een breakpunt moest wegwerken, ging de Belgische al in het derde game door de opslag van het vierde reekshoofd. Dat kunstje herhaalde ze bij 4-2 waarna ze bij 5-2 de eerste set kon uit serveren. Svitolina gaf zich echter niet zomaar gewonnen en ging op haar beurt door de opslag van onze landgenote. Bij 5-4 was het wel raak en Mertens pakte de eerste set met 6-4!

In de tweede set trok Mertens de lijn van de eerste set door. Met bij momenten fantastisch tennis liep Mertens in geen tijd 5-0 uit. Het eerste matchpunt was meteen ook het goede! Met 6-4 6-0 verzekerde Mertens zich van haar eerste halve finale op een Grand Slam.

Hiermee treedt Elise Mertens in de voetsporen van Kirsten Flipkens. Flipper stond in 2013 in de halve finales van Wimbledon. Toen bleek Bartoli te sterk.

In haar halve finale neemt Mertens het op tegen Wozniacki of Suarez Navarro.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws