Serena Williams geeft Mertens-killer pak voor de broek en kan record evenaren

Serena Williams geeft Mertens-killer pak voor de broek en kan record evenaren
Foto: © photonews

Ook op haar 37ste is Serena Williams het nog altijd niet versleten. De voorbije grandslamtoernooien waren minder succesvol en de Amerikaanse had ook last van een gebrek aan matchritme. Dat lijkt helemaal weggewerkt nu de Wimbledon-trofee weer stilaan in zicht komt.

Barbora Strycova werd het kind van de rekening in de halve finales. De Tsjechische had eerder Elise Mertens uitgeschakeld en bereikte voor het eerst de laatste vier op Wimbledon. Tegen de power van Williams was ze echter niet opgewassen. Bij 1-1 pakte Williams uit met vijf spelletjes op rij.

Wie op meer spankracht hoopte in de tweede set, kwam bedrogen uit. Strycova kwam nog wel 1-2 voor, maar nadien was haar rijk uit. Williams kwam opnieuw met zo'n knap reeksje op de proppen en had zo haar finaleticket beet. Het werd 6-1 en 6-2.

DAN TOCH 24STE GRAND SLAM?

Een 24ste grandslamzege kan dus nog altijd. Daarmee zou Williams op gelijke hoogte komen van recordhoudster Margaret Court. Haar laatste twee finales in grandslamtoernooien verloor ze wel. Ze krijgt de kans om tegen Simona Halep beter te doen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws