David Goffin kan ondanks sterk wedstrijdbegin titelverdediger Novak Djokovic niets in de weg leggen

Bart Ver Elst
| 34 reacties

David Goffin heeft niet voor een stunt kunnen zorgen op Wimbledon. De Luikenaar begon nochtans het best aan de partij tegen Novak Djokovic, maar na een gemiste kans in de eerste set liep het nog helemaal fout: 6-4, 6-0 en 6-2.

Goffin was helemaal niet onder de indruk van de omstandigheden en het duel tegen de nummer één van de wereld. Djokovic kende veel meer moeite om zijn opslagspelletjes binnen te halen. Goffin domineerde het merendeel van de rally's en het 7e spelletje leverde een break op voor Goffin, die een 0-30 achterstand in het opslagspel van de Serviër nog omzette in een 4-3 voorsprong.

Gemiste kans

Maar de Luikenaar kon niet bevestigen. Geen vertrouwensboost dus voor Goffin, maar wel een veel te hoge foutenlast. Onze landgenoot gaf zijn opslag prijs en had ook geen verhaal in de volgende twee spelletjes. Djokovic pakte de openingsset met 4-6, een gemist kans voor de Belg.

10 (!) spelletjes op rij voor Djokovic

Goffin was echter de kluts volledig kwijt - wat een verschil met het begin van de eerste set - en moest ook in de tweede set al snel zijn opslag prijsgeven. Djokovic won liefst 9 spelletjes op rij en pakte de tweede set met een bagel: 6-0. Goffin was nergens in die tweede set. Djokovic moest zelfs zijn beste tennis niet bovenhalen om afstand te nemen van onze landgenoot.

Set drie dan maar. Goffin liet kansen liggen om door de opslag van Djokovic te gaan, maar na 10 gewonnen spelletjes op rij kon de Belgische nummer één zich eindelijk nog eens op het scorebord zetten. Het baatte weinig, want even later ging Djokovic alweer vlotjes door de opslag van zijn opponent en lag hij in polepositie om op een drafje naar de halve finales te gaan.

Goffin bood meer weerwerk dan in set twee, maar kon niet verhinderen dat topfavoriet Djokovic ook de derde set won (6-2) en zo naar de halve finales mag op Wimbledon.