Debat van de week: tot waar zal Belgische nummer één Elise Mertens het schoppen?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Debat van de week: tot waar zal Belgische nummer één Elise Mertens het schoppen?

Elise Mertens is aan een ijzersterk seizoen bezig. De jonge Limburgse maakte de afgelopen maanden (en jaren) een knappe sprong naar de 38e plek op de WTA-ranking. Maar tot waar kan ze geraken? Discussieer mee in ons debat van de week!

Elise Mertens zette dit seizoen al enkele knappe resultaten neer. In januari won ze de finale van het WTA-toernooi van Hobart, haar eerste winst op het WTA-circuit. Sindsdien ging het enkel in stijgende lijn bij Mertens.

Eén van de andere hoogtepunten was haar derde ronde op Roland Garros, waar ze uiteindelijk haar meerdere moest erkennen in voormalig nummer één Venus Williams. De 21-jarige Mertens had ook een belangrijk aandeel in het gewonnen Fed Cup-duel tegen Rusland.

38e van de wereld

Haar prestaties in 2017 zorgden ervoor dat Mertens sinds eind september op een knappe 38e plek op de WTA-ranking staat. Maar waar kan dit verhaal eindigen voor de Limburgse die pas volgende maand haar 22e levensjaar viert?

Zit Mertens al aan haar maximum of kan ze in de toekomst zeker mee met de top 20 van de wereld? Of behoort zelfs top 10 tot de mogelijkheden voor onze Belgische nummer één? Stem zeker mee in onze poll!

Waar zal Elise Mertens eindigen?

0%
0%
0%
0%
0%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws