Daarom kan je er maar beter bij zijn op de European Open in Antwerpen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Daarom kan je er maar beter bij zijn op de European Open in Antwerpen

Vanaf zondag gaat in Antwerpen de European Open van start, het enige ATP-toernooi van ons land. David Goffin is er het eerste reekshoofd, maar er zijn nog enkele dingen om naar uit te kijken. Wij geven u alvast enkele redenen om naar Antwerpen af te zakken.

Geen echte toppers, wel mooie namen

Op de European Open zijn er behalve David Goffin (ATP 10) verder geen spelers uit de top 10. Verwacht u dus niet aan spelers genre Nadal, Federer of andere grote namen. Maar enkele andere mooie namen zakken wel af naar de diamantenstad.

Zo pakte Jo-Wilfried Tsonga (ATP 18), de voormalige nummer 5 van de wereld, de laatste wildcard. Met Nick Kyrgios (ATP 21), Diego Schartzman (ATP 26) en David Ferrer (ATP 30) zijn er nog drie spelers uit de top 30 van de wereld terug te vinden.

Belgen in actie

Voor de Belgische fans is het een ideale kans om Belgische nummer één David Goffin aan het werk te zien. Het is anders uitwijken naar Rosmalen, Rotterdam, Metz of andere steden in het buitenland om de Luikenaar te zien spelen.

Ook Steve Darcis en Ruben Bemelmans zijn rechtstreeks voor de hoofdtabel geplaatst in Antwerpen. Met Kimmer Coppejans en Zizou Bergs proberen er nog twee Belgen via de kwalificaties een plek op de hoofdtabel te bemachtigen.

Toekomstige toppers aan het werk

Enkele youngsters die ongetwijfeld binnen enkele jaren veel verder zullen staan, zijn in Antwerpen te bezichtigen. De grootste naam van de #NextGens is ongetwijfeld Denis Shapovalov. De Canadese tiener bereikte in Montréal de halve finales door onder meer Juan Martin Del Potro en Rafael Nadal uit te schakelen.

In de strijd om een finaleticket ging hij er uit tegen Alexander Zverev. Op de US Open schopte de Canadees het tot de vierde ronde. Naast Shapovalov is het vooral uitkijken naar Frances Tiafoe, Jared Donaldson en Erneste Escobedo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws