Steve Darcis zorgt nét niet voor fenomenale stunt tegen topreekshoofd en nummer 4 van de wereld

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Steve Darcis zorgt nét niet voor fenomenale stunt tegen topreekshoofd en nummer 4 van de wereld

Wat was hij dichtbij... Maar Steve Darcis is er niet in geslaagd om in de tweede ronde van het ATP-toernooi van Shenzhen te stunten tegen nummer vier van de wereld en topreekshoofd Alexander Zverev.

Darcis aarzelde niet en nam meteen een vliegende start. De eerste twee spelletjes werden mooi verdeeld, maar in het derde spel brak de Luikenaar door de opslag van de boomlange Duitser. Darcis behield die voorsprong en pakte verrassend de eerste set met 6-4.

In de tweede set ging het lang gelijk op tussen beide spelers. In het slot van de tweede set zag het er pas écht goed uit voor Darcis, want hij ging opnieuw door de opslag van Zverev, 6-5 voor Darcis. Maar onze landgenoot gaf meteen daarna zijn opslag prijs en zag een unieke kans door de neus geboord. Het werd een tiebreak.

Wat een match

Daarin liep de Duitser al snel uit tot 4-1, maar Darcis kwam terug tot 4-4. Bij 6-5 maakte Zverev het met een gelukje af met een netbal in zijn voordeel. 1-1 en een derde set moest voor de beslissing zorgen. Darcis begon opnieuw aan een verschroeiend tempo en kwam 2-0 voor tegen 's werelds nummer vier. Het zag er heel goed uit bij 4-1, maar Zverev brak na een slopend spelletje toch door de opslag van Darcis.

Beide spelers behielden hun opslag en het kwam opnieuw tot een tiebreak. Daarin nam Darcis de bovenhand en liep hij uit tot 5-2. Maar toch liep het nog mis, na onder meer een ongelukkig dropshot van de Luikenaar. Het eerste matchpunt was het goede voor Zverev, die zich zo plaatste voor de kwartfinales. En Steve Darcis? Die gaat wellicht een slapeloze nacht tegemoet. Dit was een unieke kans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws