Belgen swingen opnieuw in Davis Cup: "Mooi antwoord op de critici" en "Geen tweede finale in drie jaar verliezen"

Redactie
| 0 reacties
Belgen swingen opnieuw in Davis Cup: "Mooi antwoord op de critici" en "Geen tweede finale in drie jaar verliezen"
Foto: © photonews

De Belgen hebben voor de tweede keer in drie jaar tijd gestunt door de finale van de Davis Cup tennis te halen. Kapitein Johan Van Herck heeft zijn revanche beet, terwijl ook Mister Davis Cup Steve Darcis opnieuw van goudwaarde was.

"Het is voor dit soort matchen dat ik ben beginnen te tennissen", aldus Darcis bij Sporza. "Ik heb het evenwel niet alleen gedaan. Dit is het werk van een heel team. David speelde tegen Kyrgios ook een match van top 2-niveau van de wereld. Daarom kon ik mijn job doen. Dit zijn magische momenten. We zijn een heel hecht team. In Brussel voor zo'n uitzinnig publiek de zege pakken, is heel speciaal."

Naar Frankrijk om te winnen

En dus is het nu vooruit kijken naar de finale tegen buurland Frankrijk. "Ook tegen Frankrijk hebben we een kans. Onze loting tot nu was immers ook niet eenvoudig. Ik wil geen tweede finale in drie jaar verliezen", is Darcis duidelijk. "Met de finale moeten we dromen", vult kapitein Johan Van Herck aan. "In topsport telt maar 1 plaats. We gaan niet naar Frankrijk om te sparren, we gaan naar daar om te winnen."

Twee jaar geleden ging België met 1-3 kansloos onderuit tegen Murray en co. "Die partij zal meer open zijn dan 2 jaar geleden tegen Groot-Brittannië. We gaan alles geven. Het feit dat we in de finale staan is bovendien een mooi antwoord op de critici die 2 jaar geleden zeiden dat we enkel door veel geluk de finale hadden gehaald", sneert Van Herck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws