David Goffin zet - niet zonder moeite - ons land op voorsprong tegen Australië

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
David Goffin zet - niet zonder moeite - ons land op voorsprong tegen Australië
Foto: © photonews

David Goffin heeft ons land op een 1-0 voorsprong gezet in de halve finale van de Davis Cup tennis. Goffin kende heel wat moeite met de Australiër John Millman, maar haalde het uiteindelijk na vier sets.

David Goffin moest het in zijn eerste duel opnemen tegen John Millman. Maar al snel werd het duidelijk dat het geen gemakkelijke opdracht werd voor de Luikenaar. De eerste set moest beslist worden via een tiebreak en daarin toonde Millman zich de sterkste. Maar in de tweede set was het van moeten voor Goffin.

Het ging lang gelijk op tussen beide spelers, maar bij 5-4 kreeg Goffin dan toch een setbal op de opslag van de Australiër. En Goffin hing de bordjes in evenwicht. In de derde set ging het opnieuw gelijk op in het begin, maar halverwege de derde set schakelde Goffin dan toch een niveau hoger.

Goffin niveau hoger

Hij brak in het zesde spelletje op heerlijke wijze door de opslag van Millman en deed dat twee spelletjes later nog eens. Goffin versierde bij 5-3 drie setpunten en het tweede was het goede. Goffin ging ook in de vierde set al snel door de opslag van de Australiër, waardoor het er erg rooskleurig uitzag. Millman kwam nog even terug, maar Goffin brak in het vijfde spel opnieuw door zijn service.

En dat herhaalde zich nog een keer, waardoor het 5-5 werd. Goffin ging een zoveelste keer door de opslag en mocht het op eigen service afmaken. Hij maakte het af en zette ons land op een 1-0 voorsprong tegen Australië. Hierna speelt Steve Darcis tegen de Australische nummer één en 'bad boy' Nick Kyrgios.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws