Nog acht mannen over op de US Open, wordt de winnaar een complete verrassing?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Nog acht mannen over op de US Open, wordt de winnaar een complete verrassing?

Alle kwartfinalisten op de US Open bij de mannen zijn ondertussen bekend. Maar dankzij de vele afwezigen en verrassende uitschakelingen lijkt er sowieso al een verrassing in de finale te komen staan. Een overzicht.

Roger Federer en Rafael Nadal begonnen moeizaam in New York, maar de laatste wedstrijden verloopt het vrij vlot voor de twee ervaren mannen. Rafael Nadal neemt het in zijn kwartfinale op tegen Goffin-killer Andrey Rublev, terwijl Federer ex-winnaar Juan Martin Del Potro in de ogen kijkt.

Bij winst volgt in de halve finale een clash tussen de huidige nummer één en de voormalige nummer één van de wereld. Al van bij de loting was het dus zeker dat één van beiden de finale niet zou halen. In die andere tabelhelft is er nu al een verrassing op komst wat de finale betreft.

Opslagkanon en thuisspeler Querrey neemt het op tegen de Zuid-Afrikaan Anderson, het 28e reekshoofd op de US Open. 12e reekshoofd Carreno krijgt de Argentijn Schwartzman tegenover zich. De winnaars van beide duels strijden om een ticket voor de finale op de laatste grandslam van het seizoen.

Logischerwijs neemt Federer of Nadal het op tegen één van deze mogelijke verrassingen. Dat heeft er natuurlijk ook voor een deel mee te maken dat Wawrinka, Murray, Djokovic en Nishikori er niet bij zijn in New York. Dé grootste outsider voor winst op de US Open, de Duitser Alexander Zverev (ATP 6), vloog er verrassend vroeg uit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws