Opnieuw winst voor Belgische nummer één Elise Mertens, gouden zaak voor Maryna Zanevska

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Opnieuw winst voor Belgische nummer één Elise Mertens, gouden zaak voor Maryna Zanevska

Op de nieuwe gepubliceerde WTA-ranking heeft Elise Mertens een goede zaak gedaan. Ze steeg één plek, waardoor ze momenteel de nummer 46 van de wereld is. En dat ondanks haar vroege uitschakeling vorige week.

Elise Mertens moest vorige week de kwalfiicaties afhaspelen op weg naar de hoofdtabel op het WTA-toernooi van Cincinnati. Maar dat liep met een sisser af voor de Limburgse, want Mertens ging er al in de eerste kwalificatieronde uit.

Maar ondanks die vroege uitschakeling steeg Mertens dus wel naar de 46e plek op de WTA-ranking. Net als Kirsten Flipkens staat ze deze week op de hoofdtabel van het toernooi in New Haven. Diezelfde Flipkens verloor 4 plaatsen op de WTA-ranking en staat zo op een 76e plaats.

Gouden zaak Zanevska

Met Alison Van Uytvanck (WTA 96) staat er nog een derde landgenote in de top 100. De grootste Belgische sprong kwam echter van Maryna Zanevska. De genaturaliseerde Oekraïense won het ITF-toernooi van Vancouver en springt zo van de 128e naar de 105e plek.

Helemaal bovenin blijft Karolina Pliskova op nummer één. Simona Halep blijft tweede, al had ze wel de nummer één kunnen worden als ze won in Cincinnati. Maar daar botste de Roemeense op Wimbledon-winnares Garbine Muguruza, die van de 6e naar de 3e plek springt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws