Alexander Zverev: de komeet van het mannentennis

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Alexander Zverev: de komeet van het mannentennis

Roger Federer moest in de finale op het Masters 1.000-toernooi van Montréal de duimen leggen voor ene Alexander Zverev. Het Duitse toptalent schoot dit jaar als een komeet de hoogte in.

Niet iedereen kent de boomlange Duitser al goed, die overigens met zijn 20 lentes de jongste speler in de top 10 van de ATP-ranking is. Maar Zverev jr. is met tennis in de wieg gelegd. Zijn vader Alexander Zverev senior was ook ooit prof, terwijl oudere broer Mischa Zverev al langer op het ATP-circuit speelt en momenteel de nummer 26 van de wereld is.

Tennis zit dus in de genen bij de Zverevs, die oorspronkelijk uit Rusland afkomstig zijn, maar ondertussen al een tijdje in het Duitse Hamburg wonen. Beide zonen kregen dan ook de Duitse nationaliteit. Maar al bij de juniors was het duidelijk dat Zverev een grootse carrière tegemoet zou gaan. Hij verloor de finale van Roland Garros in 2013, een jaar later was hij de beste op de US Open.

In 2014 werd Zverev op erg jonge leeftijd prof, zijn grote doorbraak kwam er pas twee seizoenen later. Al liet hij in de twee eerste seizoenen op het profcircuit al enkele vlagen van zijn talent zien. Hij werd de jongste speler sinds Novak Djokovic in 2006 die deel uitmaakte van de top 20 in het mannentennis. En hij won bovendien het toernooi van Sint-Petersburg eind 2016.

In 2017 klimde hij gaandeweg naar de top 10, waar hij momenteel als 7e gerangschikt staat. Na overwinningen in Montpellier en München won hij zijn eerste Masters 1.000-toernooi in Rome. Daar speelde hij met knap tennis Novak Djokovic zoek. En de laatste weken blijft hij goed op dreef, met winst in Montréal tot gevolg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws