Zverev boekt opnieuw winst op ATP-ranking na knappe zege tegen Federer, Canadees toptalent wint 67(!) plaatsen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Zverev boekt opnieuw winst op ATP-ranking na knappe zege tegen Federer, Canadees toptalent wint 67(!) plaatsen

Alexander Zverev was zondag nog de beste op het Masters 1.000-toernooi in Montréal en dat heeft de jonge Duitser geen windeieren gelegd op de ATP-ranking. Het toptalent ging een plaatsje omhoog en staat nu 7e. Dé sprong kwam echter van Denis Shapovalov.

Zverev rekende in de finale in Canada af met ex-nummer één Roger Federer, die in twee sets de duimen moest leggen voor de boomlange Duitser. En zo springt Zverev op de ATP-ranking van de 8e naar de 7e plek. Het slachtoffer van dienst is de Oostenrijker Dominic Thiem, die nu 8e staat.

Shapovalov met monstersprong

Verder waren er geen veranderingen in de top 10. Andy Murray blijft zo aan de leiding, voor de Spanjaard Rafael Nadal en verliezend finalist in Montréal Roger Federer. Dé sprong van de week kwam van het Canadese toptalent Denis Shapovalov. Die schakelde in Montréal Nadal uit en schopte het tot de halve finales, waardoor hij 76 (!) plaatsen winst boekt en 67e staat op de ATP-ranking.

Bij de Belgen blijft Goffin de Belgische nummer één op een 13e plek, ondanks zijn verlies in de tweede ronde in Canada. Steve Darcis geeft vier plaatsen prijs en staat 64e, terwijl Bemelmans drie plaatsen zakt en zo de nummer 100 van de wereld is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws