Vijfde reekshoofd Elise Mertens kraakt in beslissende derde set

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Vijfde reekshoofd Elise Mertens kraakt in beslissende derde set
Foto: © photonews

Elise Mertens is er niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor de kwartfinales op het WTA-toernooi van Boekarest. Onze landgenote haalde de eerste set binnen, maar moest de volgende twee sets aan Pauline Parmentier laten.

Vijfde reekshoofd Elise Mertens begon erg sterk aan haar partij tegen de Française Pauline Parmentier, het nummer 107 van de wereld. Mertens kende geen problemen met Parmentier en haalde de eerste set met 6-3 binnen.

In de tweede set ging het gelijk op tot een 2-2 tussenstand. Mertens gaf haar opslag prijs en Parmentier liep uit naar een 4-2 voorsprong. De Française gaf die break niet meer uit handen en hing de bordjes qua sets in evenwicht, 6-4.

Beslissende set

Ook in de derde set ging het gelijk op tussen beide speelsters. Maar na een 4-4 tussenstand kwam er dan toch een break in het voordeel van Parmentier. De opponente van Mertens maakte het af en trok de beslissende set en de wedstrijd met 6-4 naar haar toe. Geen kwartfinale dus voor Mertens, die wel nog in het dubbelspel aan de slag is aan de zijde van de Nederlandse Demi Schuurs.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws