Wimbledon levert heel wat verrassingen op Manic Monday!

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Wimbledon levert heel wat verrassingen op Manic Monday!
Foto: © photonews

Ze noemen het in Engeland niet voor niets 'Manic Monday', de dag na de rustdag in Wimbledon. Er gingen opnieuw heel wat top-tien-speelsters uit.

De dames mochten de debatten openen en Roland Garros-winnares Jelena Ostapenko (WTA-13) knikkerde meteen Elina Svitolina, toch het nummer vijf van de wereld, uit het derde grandslamtornooi van dit jaar.

Voor Radwanska (WTA-10) en Kuznetsova (WTA-8) stond vandaag de zeventiende(!) onderlinge confrontatie op het programma. In die tien jaar kon Radwanska maar vier keer winnen en ook vandaag ging de zege naar Kuznetsova.

Ook voor Caroline Wozniacki(foto bovenaan) zit het tornooi erop, de Amerikaanse grasspecialiste Coco Vandeweghe was er teveel aan. Verder boekte Magdalena Rybarikova(foto onderaan) voor het eerst in 36 grandslams een plaats in de kwartfinale.

Ook Venus Williams en thuisspeelster Johanna Konta konden zich plaatsen voor de volgende ronde. Dé affiche was overigens het duel tussen Muguruza (WTA-15) en Angelique Kerber, het nummer één van de wereld. Kerber zette haar minder 2017 nog eens in de verf met een nederlaag.

Alle uitslagen

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws