Ex-nummer 5 van de wereld hangt haar tennisracket aan de haak

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Ex-nummer 5 van de wereld hangt haar tennisracket aan de haak
Foto: © SC

De laatste jaren werd ze geteisterd door blessureleed en is ze afgezakt naar de 317e plek op de WTA-ranking. De Slovaakse Daniela Hantuchova heeft donderdag bekendgemaakt dat ze het proftennis voor bekeken houdt.

Hantuchova schopte het in 2003 tot nummer vijf van de wereld. Maar de laatste jaren was het allemaal wat minder door blessures. "Ik heb besloten om te stoppen met tennissen", aldus Hantuchova op haar Facebook-pagina. "Tennis betekende de wereld voor mij, maar het zal nog steeds een groot deel van mijn leven zijn."

Succesvol in dubbelspel

Hantuchova veroverde in haar carrière 7 WTA-titels, maar was ook in het dubbelspel erg succesvol. Daar won ze de vier grandslams in haar carrière. In het enkelspel schopte ze het in 2008 tot de halve finales van de Australian Open. In 2002 bereikte ze de kwartfinales op Wimbledon en de US Open.

Ook vier jaar geleden zat de Slovaakse nog bij de laatste acht op de US Open. Hantuchova kon het laatste jaar - mede door blessures - nooit meer haar oude niveau halen. Ze stond dan ook pas 317e op de WTA-ranking en besloot er nu een punt achter te zetten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws