Wickmayer leeft op hoop tegen ex-finaliste: "Zelfs Serena Williams ontsnapt daar niet aan"

Redactie
| 1 reacties
Wickmayer leeft op hoop tegen ex-finaliste: "Zelfs Serena Williams ontsnapt daar niet aan"

Voor Yanina Wickmayer was haar overwinning in de eerste ronde van Wimbledon ongetwijfeld een opsteker van formaat. Onze landgenote is aan een moeilijk seizoen bezig, maar mag het donderdag opnemen tegen de Spaanse topspeelster Garbine Muguruza.

Wickmayer staat dus een ronde verder op de derde grandslam van het seizoen. "Een zege doet me altijd goed, zeker nu", aldus een tevreden Wickmayer. "Ik heb niet ongelooflijk veel vertrouwen, heb niet zoveel matchen in de benen en gezien die factoren vond ik het een heel correcte partij."

"Ik heb goed geserveerd en geretourneerd, en heb tactisch de juiste dingen gedaan. Ik ben dan ook zeer content. Zeker met de mogelijkheid die ik krijg om nog een wedstrijd te spelen", vervolgt onze landgenote. In de tweede ronde wacht met Garbine Muguruza (WTA 15) een echte klepper.

Finaliste van 2015

De Spaanse was twee jaar geleden nog de verliezende finaliste op Wimbledon. "Ik heb niets te verliezen en mag geen schrik hebben. Zij speelt agressief en slaat hard op gras, maar kende de laatste tijd ook haar twijfels. Maar welke speelster heeft dat uiteindelijk nooit? Zelfs Serena Williams ontsnapt daar niet aan",

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws