Ruben Bemelmans zorgt voor ware stunt tegen Wawrinka-killer en staat in de derde ronde op Wimbledon

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 10 reacties
Ruben Bemelmans zorgt voor ware stunt tegen Wawrinka-killer en staat in de derde ronde op Wimbledon

Ruben Bemelmans heeft voor een stunt van formaat gezorgd op Wimbledon. De Limburger kegelde Daniil Medvedev uit het toernooi en staat voor het eerst in zijn carrière in de derde ronde in Wimbledon.

Ruben Bemelmans begon zonder druk en erg sterk aan zijn tweede ronde tegen het Russische talent Daniil Medvedev. Bemelmans won de eerste twee sets met 6-4 en 6-2 en stond zo op een comfortabele 2-0 voorsprong.

Maar gaandeweg kwam de Rus steeds beter in de wedstrijd. Medvedev, die in de eerste ronde te sterk was voor Wawrinka, hing met 2-6 en 3-6 de bordjes in evenwicht. Een derde set moest voor de beslissing zorgen en daarin leek het op een fiasco uit te draaien voor de Limburger.

Bemelmans knokt terug

Hij moest zijn service inleveren en kwam 0-2 achter. Maar Bemelmans knokte zich terug in de wedstrijd en won 4 spelletjes op rij. Bemelmans gaf die break niet meer uit handen en mocht bij 5-3 serveren voor de match. Hij versierde drie matchpunten, het eerste was het goede. Onze landgenoot staat voor het eerst in zijn carrière in de derde ronde op Wimbledon.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws