Titelverdediger Murray lijkt verlost van heupblessure en snelt naar eenvoudige zege

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Titelverdediger Murray lijkt verlost van heupblessure en snelt naar eenvoudige zege

Andy Murray heeft zonder problemen zijn eerste ronde overleefd op Wimbledon. De nummer één van de wereld en titelverdediger legde de Slovaak Alexander Bublik in drie sets over de knie.

Bublik, opgevist als lucky loser, kon nooit gelijke tred houden met Murray. De Slovaak pakte te veel risico's op zijn tweede opslag en dat leidde tot heel wat dubbele fouten. Bublik maakte bovendien te vaak de foute keuzes. De eerste set ging dan ook gemakkelijk met 6-1 naar Murray.

Bublik bood iets meer weerwerk in de tweede set, al sukkelde hij nog te vaak met zijn tweede opslag. Bij 5-4 kreeg Murray een setpunt en hij pakte ook de tweede set tegen de 20-jarige Slovaak. Bublik begon dramatisch aan zijn derde set en moest al snel zijn opslag inleveren.

Regen

Maar de regen werd de spelbreker. Het Centre Court werd in een mum van tijd overdekt door een regenbui. Murray en Bublik werkte daarna toch nog een spelletje af, maar moesten langer schuilen. Toen ze terug op de court kwamen, kon de jonge Slovaak geen weerwerk meer bieden. Murray pakte ook de derde set met 6-2 en staat in de derde ronde van Wimbledon.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws