Elise Mertens ziet dan toch een kans na zware loting: "Daar moet ik van proberen te profiteren"

Redactie
| 0 reacties
Elise Mertens ziet dan toch een kans na zware loting: "Daar moet ik van proberen te profiteren"

Elise Mertens heeft zich de laatste maanden opgewerkt tot de nieuwe nummer één van het Belgische vrouwentennis. De 21-jarige Limburgse staat maandag voor het eerst op de hoofdtabel van Wimbledon, maar komt daar met Venus Williams een zware klepper tegen.

Elise Mertens (WTA 54) speelde enkele weken geleden op Roland Garros nog tegen Williams (WTA 11). Toen ging ze kansloos onderuit na twee sets. "Het is geen cadeau", vertelt Mertens in HLN. "Maar je kan een speelster als Venus Williams beter tegenkomen in de eerste ronde van een Grand Slam dan in de derde ronde."

"Ze heeft momenteel nog geen wedstrijden op gras gespeeld. Daar moet ik van proberen te profiteren. In Parijs zat ze al helemaal in het ritme en was het te moeilijk voor mij. Ik heb er nu een keer tegen haar gespeeld en ik weet hoe ze speelt. Het ritme zal zeer hoog zijn. Ik zal veel kwaliteit in mijn slagen moeten leggen om haar te destabiliseren."

"Het wordt een mooie, maar heel zware uitdaging. Maar ik heb niets te verliezen", zegt een moedige Mertens. Maar onze landgenote is vooral blij om er bij te zijn op de derde grandslam van het seizoen. "Het is één van de mooiste toernooien ter wereld. Een uniek evenement!"

"Ik heb wel een zwak voor de traditie, het spelen in het wit bijvoorbeeld. Het dubbelspel met An-Sophie vorig jaar was een mooie ervaring. De afgelopen week heb ik mijn niveau kunnen verhogen in het toernooi van Eastbourne, na eerder in Rosmalen en Mallorca met het gras te hebben kennisgemaakt", besluit Mertens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws