Ervaren rot Tommy Haas krijgt in afscheidsjaar uitstekend nieuws van organisatie Wimbledon

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Ervaren rot Tommy Haas krijgt in afscheidsjaar uitstekend nieuws van organisatie Wimbledon

De organisatie van Wimbledon heeft zowel bij de mannen als bij de vrouwen al vijf wildcards uitgedeeld voor de derde grandslam van het seizoen. De 39-jarige Duitser Tommy Haas is bij de gelukkige spelers.

Tommy Haas is bezig aan zijn laatste jaar op het profcircuit. Op het einde van dit jaar neemt de Duitser afscheid van de tenniswereld, toch als speler alvast. Wimbledon heeft hem beloond met een wildcard voor het toernooi. De 39-jarige Haas, in zijn carrière geteisterd door heel wat blessures, is ondertussen afgezakt naar de 252e plek op de ATP-ranking.

Ex-nummer 2

Ooit was hij de nummer 2 van de wereld, in 2009 haalde de Duitser de halve finales op Wimbledon. Naast Haas kregen bij de mannen ook thuisspelers Brydan Klein, Cameron Norrie en James Ward een wildcard. De vijfde wildcard ging naar de Canadees Denis Shapalov.

Bij de vrouwen zijn thuisspeelsters Katie Boulder, Naomi Broady, Laura Robson en Heather Watson rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel, net als de Kazachse Zarina Diyas. Bij zowel de mannen als de vrouwen zijn slechts 5 van de 8 wildcards nog maar uitgedeeld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws