Bedreigd na uitschakeling in Rosmalen: "Hoop dat iemand je neerschiet met twee kogels"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Bedreigd na uitschakeling in Rosmalen: "Hoop dat iemand je neerschiet met twee kogels"

De tweede ronde op het WTA-toernooi van Rosmalen was het eindstation voor de Nederlandse thuisspeelster Richèl Hogenkamp. Maar na haar verliespartij kreeg ze een ernstige bedreiging via sociale media.

Een anonieme persoon stuurde via een privé-bericht dat hij of zij 1.500 dollar kwijt is door het verlies van Hogenkamp. De persoon hoopte dan ook dat Hogenkamp neergeschoten zou worden en dat heel haar familie kanker zou krijgen.

"Het is zeker niet de eerste keer dat het gebeurt, maar wel één van de extremere gevallen. Daarom heb ik het gedeeld op Twitter", aldus de Nederlandse op Omroep Gelderland. "Het is heel slecht, maar ik ben er inmiddels aan gewend.'

Rapporteren bij WTA

De Nederlandse gaat de bedreiging rapporteren bij de WTA. "Ik weet niet of er dan nog iets mee gebeurt. Bedreigingen zijn vaak anoniem. Sommige figuren beseffen niet wat voor woorden ze eruit gooien op dat moment."

"Het is ook echt niet zo dat ik er wakker van lig. Ik sta daar wel boven. Het is niet prettig, maar het zijn toch vaak gefrustreerde thuiszitters die de hele dag thuis achter hun computer zitten", besluit Hogenkamp.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws